U trendu

Nova stranka: Nadležni da reaguju na izjave Šešelja u kojima vredja žene

Nova stranka apelovala je danas na nadležne organe da reaguju na uvrede predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja upućene ženama koje se bave javnim poslovima.

„Glavni reditelj svake Šešeljeve cirkuske predstave jeste upravo ‘samozvani’ predsednik Aleksandar Vučić koji upornim ćutanjem i dopuštanjem pomenutog dokazuje da je radikalska perjanica zaista njegova marioneta za specijalne zadatke“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Ta stranka je istakla da posebno zabrinjava što Šešelj, „u odelu ratnog zločinca, godinama sedi u klupama Skupštine, obavljajući poslanički funkciju i sramno svodeći zakonodavnu i kontrolnu ulogu parlamenta na najniže grane, ravne vašarskim zabavama ili podizanju gledanosti rijaliti programa“.

„Tako se lideru ratnohušačke i fašističke retorike, koju smo nažalost mračnih ’90-tih godina svi imali prilike da osetimo na svojoj koži, nakon novinarke dnevnog lista ‘Danas’, nije dopalo delovanje poverenice za ravnopravnost Brankice Janković, te se istim najprimitivnijim, mizoginim, seksističkim rečnikom obrušio i na nju“, dodajla je u saopštenju Nova stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar