Nova stranka: Požar u Lučanima uvod u privatizaciju ispod cene

Nova stranka izrazila je danas sumnju da je požar u fabrici namenske industrije „Milan Blagojević“ u Lučanima priprema za privatizaciju fabrike „ispod cene“.

Stranka je ocenila da je drugi požar koji se u toj fabrici dogodio za 20 dana rezultat „ignorantskog odnosa“ vlasti prema namenskoj industriji i izrazila sumnju da se ta grana ignoriše namerno i iz interesa.

„U prilog tome govori i činjenica da su se nesreće desile baš onda kada je Aleksandar Vučić intenzivirao najave privatizacije namenske industrije“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je u saopštenju optužila vlast da „rasprodaje državu zarad ličnog bogaćenja nekolicine njih“.

„Scenario dobro razradjen i više puta upotrebljen: sistematsko uništavanje preduzeća, uz istovremeno srozavanje zaposlenih na minimum ljudskog dostojanstva, da bi se onda uz fanfare i sve počasti dočekao ‘spasilac’ (uglavnom iz kruga bliskih prijatelja vrha vlasti) koji je prihvatio molbu da za dinar otkupi ono što razjeda srpsku privredu“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, „po tom principu“ su „rasprodati resursi od nacionalnog značaja“, poput priobalja Save za „Beograd na vodi“ i da su tako „u Vinči buktali požari baš uoči najave javno-privatnog partnerstva za tamošnju deponiju“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike