U trendu

Nova stranka: Sektor za vanredne situacije i vatrogasci da prestanu da prebacuju odgovornost

Beogradski odbor Nove stranke apelovao je danas na Sektor za vanredne situacije i Vatrogasnu službu da reaguju u beogradskom naselju Krnjača zbog problema izazvanih vremenskim nepogodama i da prestanu da „prebacuju odgovornost“.

„Gradjani sa leve obale Dunava, konkretno u Krnjači, suočeni su sa vodom koja sve više nadolazi u njihova dvorišta, preteći da poplavi i njihove domove, za šta, kako se čini, niko nije nadležan“, saopštila je Nova stranka. 

Kako je Nova stranka dodala, javne službe prebacuju odgovornost jedni na druge.

„U Sektoru za vanredne situacije dobili su odgovor da izlazak na teren, kada su u pitanju privatne kuće, nije u opisu njihovog posla, te da se obrate Vatrogasnoj službi Beograda. S druge strane, vatrogasci su odgovorili da mogu da asistiraju samo ukoliko postoje garancije da kanal za ispumpavanje vode postoji u neposrednoj blizini, što nije slučaj“, navode u saopštenju.

Nova stranka je naglasila da su tako gradjani ostavljeni da se sami snalaze, „dok niko ni ne pomišlja na to kako će sa ovako vanrednim, ili čak i težim vremenskim uslovima, kakve smo u bliskoj prošlosti već imali, da izadju na kraj naši stariji ili teže pokretni sugradjani.“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.