U trendu

Nova stranka: SNS nije politička partija

Potpredsednik Nove stranke Milenko Vujić izjavio je danas da je visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban pokazao da SNS nije politička partija već udruženje ljudi istog kodeksa vezanih ličnim interesima.

Laban je juče rekao da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da ga je šamarao i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio. Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“.

Vujić je rekao da se iz tog „obračuna članova udruženja koje sebe naziva strankom“ moglo saznati i da se u „njegovom okviru optužuje, sudi i kažnjava, budući da žrtva sukoba u jednom trenutku izjavljuje da nije išao u Tužilaštvo jer mu je stranka bitnija“.

On je dodao da je Srbija zgrožena onim što je čula, ali i saopštenjem SNS-a da je sve posledica toga što je neko nekog terao da krade, upitavši ko može da na kradju tera gradonačelnika petog po veličini grada u državi u kojoj je sva vlast u rukama jednog čoveka i jedne interesne grupe.

„Ovo je unutrašnji sukob u organizaciji očigledno moćnijoj od države, i ako se ovo dešava članu te organizacije, šta mogu očekivati gradjani koji to nisu i drugačije misle? U civilizovanom društvu smena se podrazumeva, a u zemlji u kojoj ima vladavine prava Tužilaštvo mora da reaguje i poštuje Krivični zakonik po kojom je pretnja smrću krivično delo“, kazao je Vujić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.