U trendu

Nova stranka: Stanojević će se obratiti na protestu Jedan od pet miliona

Opštinski odbor Nove stranke (NOVA) Knjaževac osudio je danas napad na odbornika Demokratske stranke u Skupštini Knjaževca Dalibora Stanojevića i saopštio da će se on obratiti gradjanima na protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

NOVA je navela da je talas nasilja koji je „odavno zakucao na vrata domova širom Srbije, nastavio još jednim brutalnim nasrtajem i to predsednika opštine, iz redova Srpske napredne stranke, i još dvojice njegovih telohranitelja“.

„Ovim je kontinuirano obračunavanje sa neistomišljenicima ili svakim ko se usudi da kaže nešto što ne ide u korist samozvanom predsedniku države Aleksandru Vučiću, ponovo podignuto na nivo fizičkih napada, što je nedopustivo u jednoj evropskoj državi 21. veka, koja bi po svojoj prirodi trebalo da teži evropskim vrednostima i tekovinama EU“, navodi se u saopštenju i dodaje da je koren tog nasilja u „huškačkoj retorici samog Vučića koji ne bira ni reči ni načine da se razračuna sa opozicijom“.

Funkcioneri i aktivisti NOVE Knjaževac su naveli da će i svakog narednog dana „još snažnije i odlučnije nastaviti sa borbom protiv aktuelnog režima kako krvave košulje više nikada ne bi postale vest iz bilo kojeg grada u Srbiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar