U trendu

Nova stranka traži ostavke nadležnih u javnim preduzećima u Zrenjaninu

Nova stranka zatražila danas je političku i krivičnu odgovornost nadležnih u javnim preduzećima u Zrenjaninu, zbog kako je navedeno, “ poražavajućih rezultata“.

U saopštenju je navedeno da je zrenjaninski Vodovod u više navrata koristio subvencije i druge vidove podrške iz budžeta grada radi podizanja kvaliteta vodosnabdevanja od 177,9 miliona dinara i ima kreditno zaduženje od 632 miliona dinara, iako je „kvalitet“ vode u Zrenjaninu poznat čitavoj državi.

Gradska toplana je, uprkos manjem obimu grejanja, zabeležila gubitak od 82 miliona dinara, dok je kreditna zaduženost veoma visoka i iznosi 388,6 miliona dinara, a gubitak od 3,35 miliona dinara beleži i JKP „Pijace i parkinzi“, saopštila je stranka i dodala da nisu problem samo ogromnim gubici već i „očajna usluga“.

„Zahtevamo momentalne ostavke celokupne gradske uprave, kao i političku i krivičnu odgovornost. Ovo ne sme da se zaboravi do kraja aprila, kada nas očekuju izbori, a kada je naš i zadatak naših sugradjana da zajedničkim snagama pošaljemo aktuelni režim u političku prošlost, gde mu je i mesto“, poručila je Nova stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar