U trendu

Nova stranka: U Knjaževcu SNS ugrozio pozorišni festival

Učesnici festivala „Prkos“ u Knjaževcu bili su prinudjeni da dve takmičarske večeri igraju bez neophodne tehnike, jer je tehnika ustupljena lokalnom odboru SNS, saopštila je večeras Nova stranka.

Festival „Prkos“ tradicionalno se organizuje treću godinu zaredom, ali je mesto održavanja – Dom kulture „Knjaževac“ ovog puta, „očigledno ucenjen lokalnim SNS moćnicima, bio dom sramote i unižavanja kulture“, navela je ta stranka.

U saopštenju je navedeno i da „ne čudi što vlast koja je otelotvorenje nekulture, jeftinih rijalitija i cirkuske zabave, ignoriše kulturne manifestacije“.

Ističe se da je „skandalozno da svoju poziciju koristi kako bi otimala tehničku opremu i zaposlene u Domu kulture i time direktno ugrozila održavanje pozorišnog festivala…, zarad udovoljavanja niskim pobudama svojih lokalnih funkcionera organizovanjem privatne terevenke“, tvrdi Nova stranka.

Ta partija je u saopštenju ocenila je zbog „zloupotreba lokalnih moćnika iz SNS došlo do apsurda kakav se ne pamti u Srbiji“.

„Kakav god razlog bio, opravdanje za teško srozavanje kulturnih institucija ne postoji i protiv ovakvih nakaradnosti Nova se najoštrije bori“, ističe se u saopštenju stranke čiji je lider Zoran Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.