U trendu

Nova stranka: Vučić prihvatio ultimatum Zorana Živkovića

Nova stranka saopštila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno potvrdio da je prihvatio ultimatum lidera Nove stranke Zorana Živkovića, koji već mesecima apeluje, kako se navodi, na vlast da pozove OEBS kao garanciju zakonitosti izbornog procesa i kontrolora izbora koji očekuju Srbiju na proleće iduće godine.

„Tako je Vučić danas u Titelu javno saopštio gradjanima Srbije da će i OEBS i ODIHR šest meseci pre izbora nadgledati stanje u državi. Nova stranka stoga zahteva da Vučić odmah dostavi javnosti garanciju“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka je istakla da ukoliko je ta tvrdnja tačna, da ta stranka „neće bežati od megdana“ kao „što čine oni koji se mesecima pre izbora obavezuju isključivo na bojkot“, već da će ta stranka do poslednjeg dana pred same izbore boriti za njihove fer uslove.

Ta stranka je navela da upravo borbu vidi kao osnovno načelo političkog delovanja, u čijem duhu će nastaviti, kako je kazala, aktivizam usmeren na dalje obezbedjenje pravednih uslova za fer izborno nadmetanje.

Konačnu odluku o učestvovanju na izborima ili njihovom eventualnom bojkotu Nova stranka će doneti kada oni budu i zvanično raspisani.

„Do tada pozivamo sve gradjane da nam se pridruže u aktivnoj borbi i da zajedničkim snagama konačno povedemo Srbiju putem pada aktuelnog režima, a samim tim i daljim putem ka zemljama Evrope 21. veka, gde i pripada“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.