U trendu

Nova stranka zahteva od Maje Gojković da odmah pozove EP da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

Nova stranka zahteva od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da odmah pozove Evropski parlament da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije, saopšteno je danas.

Pošto je predsedavajući Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister poručio da je Evropski parlament spreman da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji oko izbornih uslova, ukoliko dobije pozitivan odgovor od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, iz Nove postavljaju pitanje da li će i kada predstavnici aktuelnog režima preduzeti konkretan korak, preći sa reči na dela i dokazati spremnost da nešto zaista i promene.

Kako ocenjuju, potez predstavnika Evropske unije dokaz da aktivna borba i pritisak opozicije konačno daju rezultate.

„Očigledno je da je naša borba za Srbiju u EU i EU sa Srbijom primećena i dobrodošla čak i u Briselu, dok je poruka gospodina Mekalistera podvukla da je i sama Unija svesna u kojoj meri su u našoj državi pogažena ljudska prava, čim je iskazala spremnost da bude medijator u razgovorima vlasti i opozicije“, navode iz Nove.

NOVA stoga zahteva od predsednice parlamenta Maje Gojković da se „konačno pomeri od uloge zvonarke skupštinskih sednica ili stručnjaka za merenje nivoa radioaktivnosti“, te ovoga puta u praksi pokaže da je režim spreman za put ka normalizaciji političkih odnosa, čiji bi prvi korak bio upravo poziv Evropskom Parlamentu da se uključi u dijalog i da „zajedno povedemo Srbiju putem fer izbornih uslova, pa samim tim i putem modernih, evropskih država 21. veka, kojima i pripada“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar