U trendu

Nova stranka zahteva ostavku Siniše Malog 

Nova stranka zatražila je danas da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku na mesto ministra, nakon što je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) danas usvojilo izveštaj Etičke komisije FON-a o njegovom doktoratu i izreklo mu javnu osudu.

U saopštenju je ocenjeno da mera javne osude „nije dovoljna“, jer se, kako su naveli, „radi o osobi koja obavlja visoku državnu funkciju“ i da se time „tumači kao javna osuda najvišem državnom organu“.

„Mali ne samo što je obmanjivao javnost sve ovo vreme, nego su on i ostale pristalice aktuelnog režima koristile svaku priliku da upute najpogrdnije uvrede svakome ko se barem usudio da dovede njegov ‘doktorat’ pod znak pitanja“, ocenila je Nova stranka.

Po navodima Nove stranke, umesto da Siniša Mali kao neko ko obavlja funkciju ministra bude primer i ostalima, on ne samo što je plagirao naučni rad, već i „upornim izbegavanjem da preuzme odgovornost postao simbol odnosa vlasti prema obrazovanju uopšte, koje je u Srbiji godinama unazad sistemski urušavano“.

Ta stranka ocenila je da je ovo „šamar u lice svima koji su svoje diplome i zvanja časno sticali“, a koji danas „sede kod kuće bez posla, čekajući poziv sa Biroa“ i dodala da ljudi u takvoj situaciji „u najmanju ruku zaslužuju da Siniša Mali odmah podnese ostavku i mesto ministra finansija prepusti nekome ne samo moralnijem, već i kvalifikovanijem“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.