U trendu

Nova stranka Zvezdara: Radićemo na uspostavljanju saradnje medju demokratskom opozicijom na …

Odbor Nove stranke u beogradskoj opštini Zvezdara radiće na uspostavljanju i razvijanju saradnje medju demokratskim opozicionim političkim organizacijama u toj opštini da bi se „srušio naprednjački režim i zasnovala decentralizovana opština kojom upravljaju potrebe gradjana, a ne privatni interesi pojedinaca“, izjavio je danas predsednik tog odbora Nove Aleksandar Ilić.

Ilić je u pisanoj izjavi, koju je prenela Nova stranka, naveo da za dve godine vlasti na Zvezdari, naprednjački režim nije pokazao ni minimum volje za bilo kakvim poboljšanjem života u toj beogradskoj opštini.

„Naprotiv, ionako gorući problemi postali su još akutniji i rasprostranjeniji: nelegalna gradnja, komunalni haos, divlja trgovina na Cvetkovoj pijaci, bahato parkiranje… Sigurnost gradjana i njihove imovine sve je ugroženija, a uvodjenje fizičkog obezbedjenja u škole ostalo je mrtvo slovo na papiru“, kazao je Ilić, koji je i odbornik u Skupštini opštine Zvezdara.

On je kazao da su naprednjaci od devet većnika sa početka mandata došli do čak 13 članova lokalne vlade, šest savetnika predsednika Opštine, a sve navodno zbog povećanja obima posla, koji je „toliki da pojedini većnici i ne dolaze na posao niti prisustvuju skupštinskim zasedanjima“.

Prema njegovim rečima, potrebna je saradnja i zajednički nastup svih demokratskih političkih organizacija na Zvezdari, jer je to jedini način da se očuva demokratski potencijal svih njenih gradjana.

„Matematika je egzaktna i neumoljiva nauka, a ona govori upravo to“, kazao je Ilić a prenela Nova stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.