Novaković: Iza smanjenja brojnih mesta vozača u JGSP Novi Sad, ideja o privatizaciji na mala vrata

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković ocenio je danas da iza ideje o smanjenju broj vozača u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću (JGSP) u Novom Sadu stoji ideja da se na odredjene linije koje sada drži to javno preduzeće uvedu privatne prevozničke firme i pozvao gradjane da se usprotive tome.

Novaković je u saopštenju naveo da prema radnom tekstu nove sistematizacije radnih mesta u JGSP rukovodstvo predvidja da broj vozača bude smanjen za 92 radna mesta.

On je ocenio da je opstanak i napredak JGSP nezamisliv ako se smanji broj vozača i da bi se time bitno smanjila operativna sposobnost tog javnog preduzeća.

Novaković je ocenio da bi smanjivanje operativne sposobnosti JGSP značilo potencijalo i manji broj polazaka autobusa, čime bi se otvorila mogućnost, o kojoj, kako je naveo, „već dugo vode razgovore“ čelnici JGSP i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević – da se uvedu privatni prevoznici na odredjene linije koje sada drži JGSP.

„Ovim potezom postaje jasno zašto je Milovan Amidžić koji je osmislio propalu privatizaciju Javnog komunalnog preduzeća ‘Stan’, doveden na mesto direktora JGSP. Pre je bilo loše, a sa novim direktorom stanje je još gore“, ocenio je Novaković.

On je naveo da privatizacija „na mala vrata“, ustupanjem profitabilnih linija privatnim preduzetnicima, predstavlja „grubo narušavanje javnog interesa grada Novog Sada“.

„Interes gradjana Novog Sada nije privatizacija odredjenog broja linija, jer bi to automatski značilo i višu cenu karata. Zato Narodna stranka poziva gradjane da izrazimo javni protest ukoliko aktuelna gradska vlast istraje u pogubnoj nameri da privatizuje deo linija JGSP“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.