U trendu

Novaković (Narodna stranka): Neko će sigurno odgovarati zbog projekta Novi Sad na vodi

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je „Novi Sad na vodi“ koruptivan projekat zbog kojeg će neko sigurno odgovarati kada bude promenjena vlast Srpske napredne stranke.

„Tada će biti svedoka na pretek, jer niko neće želeti da robija umesto sadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Slobodana Milića Bocare i Marka Bosanca Bosketa. Sve je lako dokazivo i predstavlja krivično delo trgovine uticajem“, rekao je Novaković za nedeljnik „Vreme“.

Novaković je istakao da je osnovna ideja novog Generalnog urbanistiškog plana (GUP) za Novi Sad da „do belog usijanja dovede investicioni urbanizam“, i da je plan za obalu Dunava „drastičan i neoprostiv primer“.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Novaković je podsetio da su sve prethodne gradske vlasti prostor priobalja tretirale kao potencijal za razvoj sporta, turizma i rekreacije.

„Aktuelna vlast ovaj najvredniji urbani prostor koruptivnim projektom ‘Novi Sad na vodi’ pretvara u prostor stanogradnje. To je sramotno obesmišljavanje i prodaja u bescenje porodične srebrnine“, rekao je Novaković.

Novaković je naveo se u GUP-u „iz aviona vide“ slučajevi pogodovanja i nameštanja visokoprofitnih poslova investitorima.

„Prvi primer je lokacija Borodogradilišta, koja je u vlasništvu kompanije ‘Galens’ Nebojše Petrića. U momentu kupovine, ta lokacija je bila potpuno bezvredna jer se nalazila u koritu reke, gde je gradnja trajnih objekata, a pogotovo zgrada – zakonom zabranjena. Novim GUP-om nasip se pomera 500 metara u korito reke, i taj plac će se naći u zaštićenom delu iza novog nasipa. Time ova parcela od bezbedne postaje basnoslovno skupa“, rekao je Novaković.

Novaković je istakao da je upravo na mestu „Galensove“ lokacije planiran poslovno-stambeni kompleks od 20 spratova.

„Zarada se na ovoj lokaciji meri milijardama jer će vlasnici stanova u ovom tajkunskom naselju imati privilegiju pogleda na Dunav i obronke Fruške gore“, rekao je Novaković.

Potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada dodao je da je drugi primer firma ILF Siniše Mićevića, koji je poslovni partner Slobodana Milića Bocare, savetnika i ličnog prijatelja gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

„Kada je njegova firma kupila placeve na Trandžamentu, tamo uopšte nije bila predvidjena mogućnost stanogradnje. Naprotiv, te lokacije su tretirane kao sastavni deo zaštićene zone Petrovaradinske tvrdjave. Medjutim, otkako je ILF kupio te parcele, novim planovima omogućena je stanogradnja“, rekao je Novaković.

Novaković je podsetio da je reč od delu Petrovaradina sa kojeg puca pogled na ceo Novi Sad, i ocenio da će na toj lokaciji cena kvadratnog metra stana biti astronomska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar