U trendu

Novaković (Narodna stranka): Nema efikasnog pravosuđa, jer vlast štiti kriminalce

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da pravosudni sistem ne može biti efikasan, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej Vučić i poslanik Srpske napredne stranke (SNS), advokat Vladimir Đukanović štite kriminalce i „šuruju, druguju i sarađuju“ s njima.

„Aleksandar Vučić je šef mafije, a ne šef države. On se slika sa Milanom Radoičićem koga su relevantne međunarodne institucije označile kao vođu organizovane kriminalne grupe, zajedno sa Zvonkom Veselinovićem, a ta grupa se bavi švercom roba, oružja i narkotika. Ta slika je poruka pravosuđu da su oni zaštićeni i pruža im ohrabrenje da nastave sa kriminalom“, rekao je Novaković u skupštini Srbije.

Dodao je da je Đukanović „čistač“ koji „pere prljave kriminalne tragove režima“ i zastupa Dijanu Hrkalović, koja je kao visoka funkcionerka ministarstva unutrašnjih poslova stala na stranu kavačkog kriminalnog klana u obračunu sa suparničkim škaljarskim klanom.

Kako tvrdi, SNS štiti Hrkalović jer postoji opasnost da bi u suprotnom mogla da progovori o kriminalu režima.

„Andrej Vučić se slikao sa Zvonkom Veselinovićem, a sadašnji direktor BIA Aleksandar Vulin slikao se sa vlasnikom ‘Jovanjice’ Predragom Koluvijom, optuženim za uzgajanje marihuane na najvećoj plantaži u Evropi. Jasna je poruka koja se šalje. Policajac, tužilac i sudija prvo pomisle da je reč o zaštićenim osobama kada vide te slike“, upitao je Novaković u skupštini, a saopštila je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar