U trendu

Novaković (Narodna stranka): Novi Sad je okupiran i terorišu ga Andrej Vučić i Zvonko …

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je Novi Sad okupirani grad koji terorišu brat predsednika Srbije Andrej Vučić i biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović.

Novaković je za današnje izdanje lista „Nova“ rekao da „Andrej Vučić upravlja političkim procesima, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnom scenom“.

„Miloš Vučević je formalni, a Andrej Vučić je stvarni gradonačelnik Novog Sada. Vučević nije donosilac odluka nego izvršilac naredjenja. On je marioneta krupnog kapitala“, rekao je Novaković.

Prema njegovim rečima, „u Novom Sadu je SNS-ov model upravljanja institucijama doživeo svoj vrhunac, ali i svoj krah“.

„Ta gramzivost i kleptomanija urušile su sistem iznutra“, kazao je Novaković i dodao da je zato „Novi Sad postao simbol otpora i gradjanske neposlušnosti prema režimu“ predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Povodom premlaćivanja gradjana na protestu protiv usvajanja Urbanističkog plana 21. jula, Novaković je rekao da je „posebno sramotno“ to što je za fizičko maltretiranje i nasilje nad gradjanima odgovorna „privatna zaštitarska firma u kojoj rade poznati novosadski kriminalci“.

„Da sramota bude veća, iz snimka premlaćivanja gradjana se vidi da ti kriminalci naredjuju policiji“, rekao je Novaković.

On je rekao da je do dolaska SNS na vlast u Novom Sadu, gradsku skupštinu i gradsku kuću obezbedjivala „najobičnija portirska služba“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.