U trendu

Novaković (Narodna stranka) Siniši Malom: Vi ste intelektualni lopov, plagirali ste doktorat

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas ministra finansija Sinišu Malog da je „intelektualni lopov“ jer je „plagirao doktorat“.

„Ministre Mali, s kojim pravom se obraćate poslanicima omalovažavajućim i potcenjivačkim tonom i izrazima ‘stidite se’ i ‘sram vas bilo’? To kažete vi, koji ste plagirali doktorat na vašu sramotu i na sramotu fakulteta i Univerziteta u Beogradu. U univerzitetskoj zajednici ljudi koji plagiraju nazivaju se intelektualnim lopovima. Vi ste intelektualni lopov. Sram vas bilo“, rekao je Novaković Malom na sednici skupštine Srbije.

Kako je prenela Narodna stranka, Novaković je podneo amandman na Predlog dopuna zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim je predložio da penzije budu povećane 30 odsto, umesto devet odsto, koliko je predložila vlada Srbije.

„Predlažete povećanje penzija od devet odsto, zvanična inflacija je 14 odsto, dok su hrana i lekovi poskupeli izmedju 50 i 80 odsto, a penzioneri troše najviše na hranu i lekove. Šta ste uspeli sa devet odsto? Vi ne pratite ni zvaničnu inflaciju, i povećanje penzija od devet odsto neće zadovoljiti pokrivanje njihovih troškova“, rekao je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar