U trendu

Novaković (NS): Lider SNS-a neće biti Miloš Vučević, već Andrej Vučić

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je danas da je izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za lidera Srpske napredne stranke (SNS) u stvari izbor Andreja Vučića, brata predsednika Srbije i doskorašneg lidera SNS-a Aleksandra Vučića, na mesto predsednika vladajuće stranke.

„Miloš Vučević je ranije bio formalni gradonačelnik Novog Sada, kao što je sada formalni predsednik SNS-a. I onda i sada stvarni gospodari situacije i stvarni donosioci ključnih odluka bili su braća Vučić. Čestitam Andreju Vučiću na novoj funkciji“, rekao je Novaković agenciji Beta.

Ocenio je da su Vučevića za partijsku funkciju preporučili „poslušnost, servilnost i bespogovorno izvršavanje naloga Andreja Vučića“.

„Ako bih u dve reči portretisao Miloša Vučevića, rekao bih: trijumf bezličnosti. Sve svoje mane pretvorio je u vrline“, ocenio je Novaković.

Miloš Vučević je bio gradonačelnik Novog Sada deset godina, od 2012. do 2022. godine, kada je prešao na funkciju ministra odbrane Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.