U trendu

Novaković tužilaštvu predao dokaze protiv Vučevića i Bocare

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković predao je danas Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu nove dokaze koji gradonačelnika tog grada Miloša Vučevića i njegovog savetnika Slobodana Milića Bocaru povezuju sa krivičnim delom trgovina uticajem, saopštila je Narodna stranka.

Kako je navedeno, Novaković je tužilaštvu predao bonitetni izveštaj kompanije „ES-Capital 2013 DOO“, koja gradi naselje Telepska dolina, a čija je vlasnica i direktorka Milićeva supruga.

Drugi dokument koji je predao je poslovni profil Siniše Mićevića, vlasnika firme „Capitel light team DOO Veternik“, bliskog saradnika Vučevića i Milića.

Novaković je novinarima rekao da je Milić 2013. toj firmi prepisao zemljište na Zrenjaninskoj petlji, koje je kasnije otkupio Grad Novi Sad u postupku eksproprijacije.

Potpredsednik Narodne stranke je dokumente koje je dobio od uzbunjivača iz gradske uprave ranije objavljivao na društvenim mrežama, a danas je neke od njih predao tužilaštvu.

Novaković je izjavio da je Slobodan Milić Bocara glavni čovek firme ’Bio electro team’, koja je prenela nepokretnosti u vrednosti od 95 miliona dinara na ’Capitel light team’ na predelu Zrenjaninske petlje.

On tvrdi da su sve lokacije i nepokretnosti koje je ’Bio electro team’ preneo na ’Capitel light team’, kasnije bile predmet eksproprijacije i Grad ih je otkupio.

„Capitel light team“ vodi Siniša Mićević, a pored te firme, on je registrovao i ILF na Bahamima, rekao je Novaković i istakao da se iza dokumenta koji je predao jasno vidi da je neto dobitak te firme 2,6 miliona evra.

„Na meni je samo da izrazim osnovanu sumnju da novac iz novosadskog budžeta završava na Bahamima“, rekao je Novaković, saopštila je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.