U trendu

Novi DSS: Šapić ozbiljno luta po pitanju naplate karata u javnom prevozu

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) ocenila je danas da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić „napravio neke pozitivne promene“ u funkcionisanju Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), ali da po pitanju naplate karata u javnom prevozu „ozbiljno luta“.

Beogradski odbor Novog DSS ocenio je u saopštenju da je „neodgovorna gradska vlast SNS i SPS u Beogradu u poslednjih 10 godina napravila velike probleme u sistemu javnog prevoza lošom politikom Sekretarijata za saobraćaj, niskom naplatom karata i katastrofalnom kadrovskom politikom i vođenjem JKP GSP“.

„Nelogično i neopravdano ukidanje mogućnosti kupovine karte čija je bila cena 89 dinara, nakon kritika u javnosti ova odluka promenjena je za manje od 24 časa, kao što je i nedugo zatim promenjena odluka o visini cene nove dnevne karte koja je smanjena sa 200 na 120 dinara. Ovako često menjanje odluka, gotovo na dnevnom nivou, kod ovako važne teme kao što je javni prevoz je svakako dokaz odsustva vizije kako sistem treba da funkcioniše“, naveli su iz Novog DSS.

Ocenili su da je Beogradu potrebna „jasno definisana strategija razvoja javnog saobraćaja i GSP koja će uvažiti potrebe građana uz poštovanje ekoloških standarda i cenovnu politiku prilagođenu standardu“.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je jutros da će novi sistem naplate karata u javnom prevozu biti pokrenut tokom maja, a da će kazne za neplaćanje prevoza ostati nepromenjene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.