U trendu

Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS: SNS pokušava da sabotira najavljeno okupljanje građana

Parlamentarne stranke Nova Demokratska stranka Srbije, Zavetnici, Dveri i POKS ocenili su danas da Srpska napredna stranka pokušava da sabotira okupljanje građanja, koje je zakazano za 17. mart za odbranu Kosova i Metohije, zloupotrebljavajući, kako kažu, državni aparat.

„Na delu je nezapamćena zloupotreba državnog aparata u svrhu očuvanja na vlasti jednog čoveka, koji želi po svaku cenu da sprovede protivustavan i antisrpski sporazum EU za Kosovo. SNS pokušava da spreči građane da dođu na uredno prijavljen skup u Beogradu i iskažu svoje protivljenje de fakto priznanju nezavisnosti lažne države Republike Kosovo, koja je predviđena francusko – nemačkim sporazumom“, piše u saopštenju.

U saopštenju su istakli da su mnogi prevoznici sa kojima su građani imali dogovor o prevozu bili prinuđeni da otkažu svoje usluge i da vrate uplaćeni novac.

„Najčešće pretnje su im upućene od strane lokalnih vlasti da će im poslati sve moguće inspekcije i zatvoriti firmu, ali i policije koja ih šalje na vanredni tehnički pregled vozila. Osim ovoga zaposlenima iz opozicionih stranaka koji rade u javnom sektoru određuje se rad u drugoj smeni tog dana, da ne bi mogli krenuti na zakazani skup“, naveli su iz POKS-a.

Oni su ocenili da vladajuća stranka pokušava da spreči ono što je nemoguće, što u ovom slučaju predstavlja „da se narod pobuni protiv izdaje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar