U trendu

Novi protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd u subotu

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizovaće u subotu, 25. juna četvrti protest i šetnju „Neće proći!“ zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive gradjana u pomoć u noći 24. aprila, saopštila je danas ta Inicijativa.

„Prošlo je dva meseca, odgovorni ćute, odugovlače, lažu i zataškavaju krivična dela, kako bi nesmetano nastavili sa sprovodjenjem, po gradjane, štetnog projekta ‘Beograd na vodi'“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa će na skupu ponoviti da zahteva ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, koje smatraju odgovornima za dešavanja u noći izmedju 24. i 25.aprila.

Biće zatražene i ostavke ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, v.d. direktora Policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića, koji su odgovorni za nedelovanje policije u pomenutoj noći.

Kako se navodi u saopštenju, Ristićeva ostavka se traži i zbog propusta i nezakonitosti u postupanju službenika Komunalne policije prema dvema novinarskim grupama u septembru i oktobru 2015. na prostoru projekta „Beograd na vodi“.

„I u tom slučaju Ristić je odbijao da saradjujesa institucijom Zaštitnika gradjana i na taj način je nasilnički manir postao vodeći princip organizacione kulture Komunalne policije“, navodi Inicijativa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.