U trendu

Novi protest 'Protiv diktature' u Novom Sadu, sutra s radnicima Pošte

Oko hiljadu ljudi krenulo je večeras u Novom Sadu u 12. protestnu šetnju „Protiv diktature“, a učesnici su najavili da će sutra protest biti održan u podne, kada će se priključiti radnicima Pošte u štrajku.

Mihajlo Nikolić iz Studentskog pokreta Novi Sad kazao je da je „proteste okupila solidarnost“ i pozvao sve da sutra u podne podrže i radnike Pošte.

„Nakon više od dve nedelje protesta, znam da ne želim da živim u društvu koje je stvorilo (premijera Aleksandra) Vučića i sistem koji pljačka narod. Ne želim da živim u društvu gde se bolesna deca leče SMS-om, radnicima i penzionerima otimaju pošteno zaradjene plate i penzije, i gde se ne poštuje tudji rad“, rekao je Nikolić i dodao da demonstranti neće odustati od svojih zahteva.

Na protestima su deljene i nalepnice na kojima piše „Informer laže“ i „Pink laže“, na kojima se nalaze fotografije urednika tih medija, Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića.

Učesnici protesta prolaze centralnim gradskim ulicama i uz zvuke pištaljki i doboša uzvikuju „Puko si“ i „Vučiću, lopove“.

Na čelu kolone je kamion sa razglasom i muzikom, kao i transparenti „Protiv sistema“ i „Stop Vučiću“.

Oni nose transparente „Doći će već jednom i taj 6. oktobar“, „Penzionerka koja ne gleda RTS“, „Ja sam organizator“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.