U trendu

Novi Sad: Studenti poručili da će se boriti do kraja

Više hiljada gradjana okupilo se večeras osmi put na „Protestu protiv diktature“ i poručili da neće odustati od zahteva koje su formulisali studentski pokreti iz cele Srbije.

„Borićemo se do kraja“, poručio je Miran Pogačar iz Studentskog pokreta Novi Sad.

On je rekao da nisu bitni samo izbori, da nije bitan samo jedan čovek, već smena celokupne „tajkunske elite u Srbiji, koja ugnjetava radnike, i zbog koje ljudi ne mogu normalno da žive“.

„Bitna je zaštita prava radnika, izmena Zakona o radu i povećanje minimalne cene rada jer bez toga nema normalnog života ni za one koji sad rade ni za one koji će tek raditi“, kazao je Pogačar.

Poručio je starijim gradjanima da će se studenti boriti za vraćanje penzije, mladima da se zalažu za potpuno javno i besplatno obrazovanje, a medijima da se bore i za njihove slobode.

„Neću da kupujem diplomu, dole tajkunska vlast, živela Srbija“, rekao je Pogačar.

Demonstranti su potom krenuli u šetnju, kao i prethodnih dana, uz povike „Vučiću, lopove“. Na čelu kolone su dobošari i transparenti „Stop Vučiću“, „Protiv diktature kapitala“, „Dole mere štednje“.

Oni nose i transparente „RIKnula država“, „Ovako se voli Srbija“, „Budućnost se stvara danas“, „Peglamo rezultate povoljno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.