U trendu

Novi skup ispred Predsedništva Srbije, kordon policije izmedju dve suprotstavljene grupe

Ispred Predsedništva Srbije u Beogradu oko 17 časova su se okupile pristalice Gradjanskog bloka 381 ali i grupa ljudi oko lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića.

Izmedju dve grupe postavljen je policijski kordon.

Okupljeni oko Vacića i Spasića uzvikuju „Ustaše“, „Ubice“ i „Vi ste prošlost Srbije“ pristalicama Gradjanskog pokreta 381 koji su kao i svakog petka nekoliko nedelja unazad, došli do zgrade Predsedništva kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću postavili pitanja.

Prošlonedeljni skup ispred Predsedništva Srbije obeležio je incident do koga je došlo kada su aktivisti Gradjanskog bloka 381 pokušali da dodju do zgrade.

Tada je došlo do guranja i manjeg fizičkog obračuna sa grupom okupljenih oko predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića, kojima je podršku pružio i lider Srpske desnice i bivši savetnik u vladinoj Kancelariji za Kosovo i Metohiju Miša Vacić.

Gradjanski pokret 381 čine Pokret slobodnih gradjana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Šumadijska regija, Madjarski pokret i Koalicija „Tolerancija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.