U trendu

Novinar Stefan Cvetković podnosi krivičnu prijavu protiv sebe i protiv Vučića

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve koji je osudjen na više od dve godine zatvora po prijavama funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), rekao je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv sebe, ali i protiv predsednika SNS i kandidata za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da će podneti krivičnu prijavu kojom će tražiti kaznu za sebe, ako se dokažu navodi zamenika predsednika opštine Bela Crkva Jovana Daje da je on „strani plaćenik, samozvani novinar i lažni magistar“ i da se finansira iz fondova Soroša, a da će, ako se to ne dokaže, tražiti da Daja bude kažnjen.

Cvetković je rekao i da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića, kao organizatora kriminalne grupe koja prema Dajinim navodima, sprema kradju izbora, reketira neistomišljenike i vrši pritiske.

On je upitao Vučića da li mu je poznato da je jedan visoki funkcioner SNS uzeo novac od tajkuna, da li će taj funkcioner kojeg nije imenovao i njegov otac govoriti na mitingu SNS u Kragujevcu i da li će ako je tačno da je uzimao novac od tajkuna podneti ostavku na premijersko mesto i povući se iz predsedničke trke.

Cvetković je naveo i da su tužbe zbog kojih je osudjen novčano, ali i na kaznu zatvora, protiv njega podneli visoki funkcioner SNS Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić i potpredsednik gradskog odbora SNS Pančevo.

On je rekao da je motiv za podnošenje krivične prijave protiv njega bio to što je na konferencijama za novinare postavljao pitanja u vezi sa njihovom umešanošću u kriminal.

Cvetković je rekao da je koliko je razumeo iz presude neovlašćeno postavljao tudje fotografije.

„Ja dolazim u apsurdnu situaciju da ne znam zašto sam osudjen. Ja ničije slike nikada nisam objavljivao“, rekao je Cvetković.

On je dodao da su ročišta po sve tri tužbe zakazana za isti dan i da je on u vreme sudjenja imao informaciju da će postupajuća sudija Cveta Kaljević Grubišić da ga osudi i da radi po nalogu.

Kako je ocenio, to je sudija sa najvećim brojem zastarelih predmeta, ali je bila predana da se presuda u njegovom slučaju donese u kratkom roku.

Cvetković je dodao da je i sudija žrtva, jer pristaje na pritiske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.