U trendu

Novoizabrani predsednici opština Zvečana i Zubinog Potoka položili zakletve

Novoizabrani predsednici opština Zubin Potok Izmir Zećiri i Zvečana Iljmi Peci položili su danas zakletve na funkcije na koje su izabrani na prevremenim izborima održanim na severu Kosova.

Zećiri je zakletevu položio u Kancelariji za zajednice u selu Čabra, a Peci u Osnovnoj školi „Isa Boljetini“ u istom naselju.

Zećiri je nakon polaganja zakletve rekao da će kao predsednik opštine pružati usluge svim građanima bez razlike.

„Želim da od sada budemo na najvišem nivou odgovornosti nudeći građanima opštine Zubin Potok bez razlike, sve usluge, da izađemo u susret svim zahtevima građana, a posebno srpske zajednice“, naglasio je Zećiri.

Povodom komentara američkog ambasadora da će predsednici na severu biti tehnički po funkciji, on je rekao da ima puna ovlašćenja data zakonom i Ustavom Kosova, i da će istovremeno biti u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom.

„Mi smo predsednici opština s punim ustavnim ovlašćenjima, ali ćemo biti u punom skladu sa svim relevantnim faktorima koji su, i u opštini i u vlasti, sprovešću zakon u najboljem mogućem obliku… Do sada možemo da kažemo da su etnički odnosi među nama dobri, trudićemo se da budu odlični“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.