U trendu

Novosadski radikali žele da Vojislav Šešelj ostane predsednik SRS

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) Novi Sad smatra da mesto predsednika te stranke pripada Vojislavu Šešelju, saopštili su danas novosadski radikali.

„Uprkos njegovom najavljenom povlačenju sa ove pozicije, novosadski radikali izražavaju potpuno jedinstvo i saglasnost u stavu da SRS ima svog lidera, a njegovo ime se piše slobodom, prkosom i inatom“, navodi se u saopštenju.

Naveli su i da se kompletan novosadski odbor SRS stavlja na raspolaganje predsedniku stranke i da izražava punu podršku njegovom ostanku na mestu predsednika.

Najavili su i da punim kapacitetima kreću u pripreme za predstojeće lokalne, pokrajinske i moguće vanredne republičke izbore.

Gradski odbor SRS Novi Sad je naveo i da je na sinoćnoj sednici jednoglasno pružio bezrezervnu podršku Šešelju, čije je ime, kako je ocenjeno „simbol za slobodu, hrabrost, nepokolebljivost i borbu za srpske nacionalne interese“.

U saopštenju su naveli da je Šešelj „jedan od najistaknutijih antiglobalista u svetu, prekaljeni borac protiv belosvetskih laži“, kao i kako su ukazali, novog svetskog poretka i Haškog tribunala.

Naveli su i da je Šešelj „simbol srpskog radikalizma, tvorac ideologije srpskog nacionalizma“, i dodali da je on „neustrašivi borac za ostvarenje viševekovnog sna našeg naroda da živi u jedinstvenoj nacionalnoj državi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.