NS podnela inicijativu Ustavnom sudu: Oko sokovo protivzakonito,omogućiti da gradjani traže …

Narodna stranka (NS) podnela je danas inicijativu Ustavnom sudu kako bi se osporili akti Grada kojim je komunalnoj miliciji dato u nadležnost da, koristeći nedavno uveden sistem „Oko sokovo“, kažnjava za nepropisano parkiranje, što bi gradjanima koji su platili kaznu omogućilo da traže naknadu štete.

„Komunalna milicija može da kažnjava samo za parkiranje na javnim površinama koje nisu predvidjene za javni sabraćaj, kao što su zelene površine“, rekao je odbornik te stranke u Skupštini Beograda advokat Miloš Pavlović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Ustavnog suda.

On je pojasnio da komunalna milicija nije nadležna za saobraćaj, već Ministarstvo unutrašnjih poslova i saobraćajna policija, tako da Ustavni sud treba da stavi van snage akte Grada kojima je to omogućeno.

„Ti akti su protivni postojećim zakonima, kojim je ta materija regulisana, ali i Ustavu jer narušavaju pravni poredak“, rekao je Pavlović, govoreći o inicijativi kojom se traži da Ustavni sud oceni ustavnost i zakonitost ovih akata koje je doneo Grad.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.