U trendu

NUNS: Policija da otkrije ko je ispisao grafit na zgradi redakcije NS Uživo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od državnih organa da ispitaju ko je u sredu, 7. aprila, na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije redakcije portala NS Uživo ispisao grafit sa porukom „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani“.

„NUNS će i ovaj slučaj registrovati u bazi napada i pritisaka na novinare, ali i očekuje od nadležnih institucija da u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti slučaja i otkriju odgovorne za ispisivanje grafita“, dodaje se u saopštenju.

To novinarsko udruženje je navelo da od političkih stranaka očekuje da prestanu sa organizacijom protesta ispred medija koji su u privatnom vlasništvu, budući da mediji moraju da rade svoj posao neometano, i da se nad njima ne sme sprovoditi bilo kakav pritisak.

„Želimo još jednom da upozorimo da mediji moraju da poštuju Kodeks novinara i rade u javnom interesu, kao i da ogromna sredstva dobijena iz javnih budžeta opravdaju profesionalnim, nepristrasnim i pravovremenim izveštavanjem“, navodi NUNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.