U trendu

NUNS: U Vranju ponovo pritisak na novinare

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo vredjanje novinara u Vranju i pozvalo sve političke funkcionere i ljude bliske njima da budu pristojni u svojim odgovorima na izveštavanje novinara koje je u javnom interesu gradjana.

Kako je naveo NUNS, posle maltertiranja novinara OK Radija, vranjski novinari ponovo su meta pritisaka, ovog puta od ljudi bliskih Srpskoj naprednoj stranci.

Otac narodnog poslanika Srpske napredne stranke iz Vranjske Banje Slaviše Bulatovića, Velimir Bulatović, nedavno je na svom Fejsbuk profilu napao i izvredjao novinare Danasa, N1 i portala InfoVranjske, nazvavši ih „stokom novinarskom“.

Nakon ponovnog pisanja InfoVranjskih o poslovima Bulatovića, on je opet iskoristio onlajn prostor za vredjanje usmervši se ovoga puta na novinara pomenutog portala Slavomira Kostića.

InfoVranjske godinama trpe pritiske zbog kritičkog izveštavanja, a prošle godine našle su se na meti SLAPP tužbi Milenijum tima.

„Portal InfoVranjske.rs smatra da je ovo još jedan klasičan napad na nezavisno novinarstvo u Vranju. Očigledno je da oni ne umeju ili ne žele da razgovaraju, već je njihov jezik, jezik vredjanja“, rekao je povodom najnovijih pritisaka glavni i odgovorni urednik InfoVranjskih Mihajlo Stojković.

NUNS je u saopštenju naveo da nosioci javne i političke funkcije moraju da trpe veći stepen kritike koja se odnosi na rezultate njegovog rada a u vezi je sa obavljanjem njegove funkcije bez obzira na to da li se oseća lično povredjenim iznošenjem tih mišljenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar