U trendu

NUNS: Vredjanje novinara portala Info Vranjske ugrožava njihovu bezbednost

 Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je najnovije vredjanje novinara portala Info Vranjske od strane Gradskog odbora Srpske napredne stranke.
U saopštenju vranjskog odbora SNS-a još jednom je novinar Slavomir Kostić targetiran i grubo vredjan, nazivan „bednikom“,“šutom i ološem“, „fekalijom od čoveka“, „ljudskim talogom“…

NUNS je podsetio da ovo nije prvi put da se predstavnici SNS-a u Vranju obračunavaju sa novinarima Info Vranjskih, a četvrti je zabeležen napad i pritisak na njih u ovoj godini.

„Ovakvo neprimereno obraćanje i vredjanje novinara posledično ugrožava njihovu bezbednost i čini ih legitimnim metama daljih napada. Podsećamo da političari imaju povećanu odgovornost u javnom govoru, kao i da po članu 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima treba da imaju povećan stepen tolerancije na kritike u društvu. Ovakvim ponašanjem jasno se iskazuje nespremnost političara da usvoje evropske vrednosti i bude sumnju u njihovu istinsku opredeljnost ka Evropskoj uniji“, naveo je NUNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.