U trendu

Obeležena 23. godišnjica od Nato bombardovanja kineske ambasade u Beogradu

Polaganjem venaca danas je obeležena 23. godišnjica bombardovanja kineske ambasade tokom NATO intervencije na tadašnju SR Jugoslaviju, u kojem su poginula tri kineska novinara.

Na spomen-ploču poginulim kineskim novinarima ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, venac je položio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, saopštio je MUP.
Vulin je odao poštu stradalim kineskim novinarima i izrazio duboku zahvalnost kineskoj državi i narodu koji su bili uz Srbiju „onda kada je bilo najteže“.

Rekao je da je NATO agresija na Srbiju veliki nekažnjeni zločin 20. veka i da Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za te zločine, te da međunarodno pravo od 1999. ne štiti više nikoga.

Vulin je rekao da je Kina čelični prijatelj i da sa sigurnošću može da računa na Srbiju.

„Kina može sa sigurnošću da zna da ima na Balkanu malog, ali pouzdanog, tvrdoglavog i sigurnog saveznika koji se ne menja onako kako vetar duva, već koji živi i postoji u skladu sa moralnim vrednostima koje su srpski narod učinile velikim“, rekao je Vulin.

Venac je položila i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić, i rekla da će se  zemlja „zauvek, s velikim poštovanjem, sećati naših prijatelja koji su u najteže vreme bili uz Srbiju“, saopštilo je njeno ministarstvo.

Ona je naglasila da Srbija i Kina Qneguju čelično prijateljstvo“ i da je Srbija zbog toga „zahvalna Kini i kineskom narodu“.

Vence su položili i otpravnik poslova Ambasade Kine Tijan Jišu i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar