U trendu

Obeleženo 65 godina rada Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izjavila je na obeležavanju 65 godina rada Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, da Ministarstvo kontinuirano podržava rad ovog saveza i da je u 2022. i 2021. godini izdvojilo oko 10 miliona dinara za subvencije zarada osoba sa invaliditetom, rekonstrukciju prostorija i realizaciju različitih aktivnosti namenjenih osobama sa invaliditetom.

„Ministarstvo i savez dugogodišnji partneri u stvaranju Srbije jednakih mogućnosti za sve njene gradjane.Vi svojim radom svaki dan pokazujete da ne postoje nikakve prepreke ukoliko se udružimo i zajedno radimo“, rekla je Kisić.

Kako je saopšteno iz ministarstva, ona je ukazala na zalaganje saveza u povećanju zaposlenosti osoba sa invaliditetom, budući da je taj savez osnovao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Sunce“, koje zapošljava 15 osoba sa invaliditetom.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda je povodom 65 godina rada ministarki Kisić i pomoćnici ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević uručio zahvalnicu za saradnju i pomoć na realizaciji projekata i aktivnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar