U trendu

Obradović: Aktuelnoj vladi u tehničkom mandatu i njenom Kriznom štabu gradjani više ne veruju

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da aktuelnoj vladi u tehničkom mandatu i njenom Kriznom štabu gradjani više ne veruju i da je zato neophodna hitna promena na čelu države i Kriznog štaba.

Obradović je u saopštenju naveo da je „još 3. juna istekao mandat starom sazivu Narodne skupštine kao i Vladi Srbije koja je izabrana od strane starog sastava parlamenta“.

„Vlada se danas nalazi u tehničkom mandatu i ne može da rukovodi državom u jednom osetljivom momentu kada je u toku novi talas pandemije“, naveo je Obradvić.

On je dodao da je poseban problem što su i predsednik Narodne skupštine i više članova Vlade medju novozaraženima, dok predsednika Srbije nema u javnosti već četiri dana „iz nepoznatih razloga“.

„Došli smo u situaciju da nam se država raspada na naše oči i da centralni republički organi ne vrše svoju obavezu prema lokalnim samoupravama u kojima je u toku vanredna situacija po pitanju zaraze. Na sve to za sutra se planira ponavljanje lažnih izbora na preko 200 biračkih mesta, što je vrhunac neodgovornosti i zdravstvenog rizika po gradjane“, navodi se u saopštenju.

Obradović ističe da kao jedino rešenje za izlaz iz ove situacije vidi izbor nove, Prelazne tehničke vlade i novog Kriznog štaba, koji bi imao zadatak da pripremi uslove za slobodne i poštene izbore za devet meseci.

On dodaje da sporazum izmedju vlasti i opozicije u formi specijalnog zakona kojim bi sve pomenuto bilo definisano treba da bude usvojen na hitnoj sednici Narodne skupštine u starom sazivu, kojom bi predsedavao neko od potpredsednika Skupštine.

„Ako su predstavnici vlasti i struke sebi dozvolili lažiranje podataka o broju novozaraženih i umrlih samo da bi bili sprovedeni lažni, nedemokratski i protivustavni izbori, onda to govori ne samo o tome koliko su građani ugroženi već da neko mora i krivično da odgovara za ugrožavanje zdravlja nacije“, navodi se u saopštenju.

Obradović ističe da je jedini način da se zaustavi širenje nepoverenja i panike u društvu formiranje nove, Prelazne tehničke vlade i novog Kriznog štaba koji bi odbranio državu od vlasti i vratio poverenje u državne institucije i medicinsku struku i njihove savete.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar