U trendu

Obradović: Dveri će tražiti od Ustavnog suda prekid izbornog procesa

Lider Dveri Boško Obradović najavio je da će taj pokret, ako promene izbornih zakona budu usvojene u skupštini i Republička izborna komisija sutra raspiše izbore, uputiti Ustavnom sudu zahtev za vanredni pravni lek, za hitan prekid izbornih radnji i ocenu ustavnosti i zakonitosti dva zakona i izbornog procesa.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Obradović je rekao da će, ako Ustavni sud preskoči da po hitnoj proceduri rešava najvažnija državna pitanja i bude i dalje u „samoizolaciji“, smatrati da Srbija više nema Ustavni sud, te će morati da se obračunaju sa takvim „antiustavnim Ustavnim sudom Srbije“.

Komentarišući predložene izmene zakona o izboru narodnih poslanika, o lokalnim izborima o kojima danas odlučuje Skupština Srbije, Obradović je rekao da su potpisi za izbore već prikupljani po još aktuelnom zakonu samo uz overu notara, što je za neke bilo otežavajuće zbog nedovoljnog broja notara.

On je ocenio da je cilj promene zakona kojim će biti omogućeno da se potpisi overavaju i u matičnim službama opština i uz pomoć sudova, da što više „lažne opozicije“ prikupi potpise i izadje na izbore.

Obradović je pozvao sve da ne učestvuju na Vučićevim „lažnim, ustavorušiteljskim i izdajničkim izborima“ 21. juna jer je njihov cilj priznanje lažne države Kosovo.

Najavio je da će narednih dana Dveri izneti novi program za „dan posle“ koji će objasniti u kom pravcu će ići njihove dalje aktivnosti.

Rekao je da ne može da ostane u ni u kom „kilavom savezu“ ili nekakvom savezu koji je za pasivan bojkot u kom se sedi kući i tvituje protiv kriminalaca koji su, na primer, kako je kazao, noćas palili kuću predsednika Vojnog sindikata Sloga iz Ministarstva odbrane Dejana Pavlovića.

„Ja postavljam pitanje kako ćemo da odbranimo Dejana Pavlovića kojem je noćas paljena kuća u kojoj je, pritom, bio i srećom izbegao da bude žrtva, kao što je to izbegao (novinar) Milan Jovanović iz Grocke. Kako ćemo mi da zaštitimo Milana Jovanovića,Mariju Lukić, Aleksandra Obradovića ili Dejana Pavlovića“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima to nije moguće tvitovanjem i drugim pasivnim sredstvima, a kako je istakao, spreman je za saradnju sa svima koji su za aktivni otpor, što znači sve „gerilske aktivnosti“ protiv ove vlasti.

Rekao je da želi da izadje i da se pogleda u oči sa onima koji misle da je moguće paliti kuće Milana Jovanovića i Dejana Pavlovića da vidi dokle je granica do koje su oni spremni da idu i gde je granica do koje „smo mi“ spremni da ih pustimo da idu.

„Poštovani gradjani Srbije, ušli su vam na krovove vaših zgrada neovlašćeno plaćenici Srpske napredne stranke, huligani koji ne žive u vašim zgradama. Tamo su palili baklje i vatromete, puštali ozvučenje, uzurpirali vašu zgradu. Sledeći korak je da vam udju u stanove i da šamaraju i vas i vašu decu, ako eventualno drugačije mislite od ove vlasti. Kada je vreme da se pobunimo: sada ili kada nam budu ušli u stanove? Ja mislim da je kasno kada nam budu ušli u stanove“, rekao je Obradović.

Obradović je danas saopštio da će Pokret Dveri bojkotovati izbore koji su najavljeni za 21. jun.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar