U trendu

Obradović (Dveri): Do kraja meseca očekujemo odgovor vlasti na zahteve opozicije

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je u Beogradu da je današnja sednica radne grupe za medjustranački dijalog bila poslednja u prvom krugu i da se do kraja meseca očekuju odgovori vlasti na sve zahteve opozicije.

„Današnjom sednicom završen je prvi radni deo, sada je vlast na potezu. Očekujemo da će oni u narednih nekoliko dana imati svoj stav o zahtevima opozicije. Nadam se da ćemo u poslednjoj nedelji jula imati završnu sednicu radne grupe, nadam se i uz učešće predsednika Srpske napredne stranke (SNS) da bismo videli da li smo se uopšte razumeli i da li imamo dogovor“, rekao je Obradović posle sastanka u Skupštini Srbije.

On je najavio da bi se u nastavku razgovaralo o temama poput pritiska na birače, funkcionerske kampanje, biračkom spisku, kontrola izbornih rezultata i sastav RIK-a, i ocenio da će taj deo pregovora biti najteži.

Obradović je posle sastanka novinarima u Skupštni rekao da su danas sednici prisustvovali predstavnici Televizije Hepi, dnevnih novina Politika i Večernjih novosti, a da predstavnik TV Pink nije došao.

„Na taj način smo zaokružili razgovore sa vodećim medijima, jer su na prošlom sastanku bili predstavnici Televizije Prva i B92, kao i javni medijskiservisi RTS i RTV. Svi oni su prihvatili našu sugestiju da dobijemo predlog kako bi mogao da izgleda njihov informativni program od prvog septembra, u kojem bi opozicija bila mnogo više zastupljena“, rekao je Obradović i potvrdio da su RTS i RTV takve predloge već dostavili.

Ocenio je da je dijalog s medijima možda i najvažniji rezultat rada ove radne grupe do sada, i rekao da se nada da će se već u septembru videti rezultati, odnosno da ta nova šema počne bar šest meseci pre izbora.

Obradović je rekao da je zadovoljan što razgovor vlasti i opozicije uopšte postoji, te da je to dokaz da su „bojkotaši“ bili u pravu.

„Ostaje ono što će biti najvažnije, a to je kontrolni mehanizanm kojim ćemo mi kao predstavnici opozcije kontrolisati primenu sporazuma“ kada budu postignuti, rekao je lider Dveri.

Istakao je da će se sve što se dogovori na ovom „koloseku dijaloga“, važiti i za ostale i da se neki pomak već vidi „jer su i oni koji ne učestvuju u ovom dijalogu, ovih dana gostovali u nekim medijima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar