U trendu

Obradović (Dveri): Francusko-nemački sporazum je kraj na putu prećutnog priznanja Kosova

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Novom Sadu da je potpisivanje Briselskog sporazuma pre deset godina bio početak, a da je prihvatanje „francusko-nemačkog“ sporazuma kraj na putu „puzajućeg i prećutnog priznanja“ Kosova na koje je pristala vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

On je na protestnom skupu u Novom Sadu rekao da su lideri SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić zarad podrške sa Zapada pre deset godina prihvatili da se odreknue srpske policije, civilne zaštite, sudstva i tužilaštva, telekomunikacija i energetike na severu Kosova i Metohije.

„Danas zarad opstanka na vlasti prihvata(ju) sva dokumenta, nacionalne simbole, teritorijalni integritet i suverenost lažne države Kosovo, kao i da se više neće protiviti članstvu takozvanog Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji“, rekao je Obradović.

Kako je saopšteno iz Dveri, Obradović je zatražio poništavanje francusko-nemačkog sporazuma, ostavku predsednika Republike i Vlade Srbije, vanredne izbore na svim nivoima, i otkazivanje zajedničke vežbe Vojske Srbije sa NATO.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.