Obradović (Dveri): Institucije da reaguju zbog predsednika opštine Žagubica

Lider Dveri Boško Obradović nazvao je danas ponašanje predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića prema poslanicima i građanima „bahatim i kabadahijskim“ i pozvao institucije da reaguju.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Obradović je osudio ponašanje Pavlovića prilikom jučerašnjih protesta građana koji se protive najavljenom otvaranju rudnika na području Žagubice.

Zapitao je i šta još treba da se desi da bi se alarmirali nadležni organi i reagovale institucije, te šta mogu da očekuju građani ukoliko su napadani i poslanici koji imaju imunitet.

Poslanica Dveri Radmila Vasić, koja je juče bila u Žagubici, kazala je da je pokušala da na pisarnici opštine preda zahteve građana i da je tu videla Pavlovića ali i „deset maskiranih batinaša“ .

Kazala je da ju je Pavlović „povukao jako za ruku“ i da joj je i „iščupao neke dugmiće“.

Dodala je da je s poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom otišla potom u policijsku stanicu gde je sačinjena službena beleška i da sada čeka odluku tužilašta o celom slučaju.

Prethodno danas je za televiziju N1  Jovanović kazao da postoji snimak na kome ga predsednik opštine Žagubica udara u glavu.

Dodao je i da je Pavlović „razvlačio poslanicu Dveri kroz hodnik“, a da su (poslanici Ekološkog ustanka) Danijeli Nestorović oteli telefon.

List Danas je sinoć objavio da je Pavlović kazao da ni do kakvog fizičkog obračuna nije došlo, i da „Ćuta izmišlja“ te da je dodao da su „aktivisti tukli novinara TV Homolja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.