U trendu

Obradović (Dveri) o poseti Makrona: Nije prijateljstvo ako ti neko otima deo državne teritorije

Predsednik Pokreta Dveri, Boško Obradović izjavio je danas, povodom juče završene posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, da nije prijateljstvo ako ti neko otima deo državne teritorije i eksploatiše prirodna i privredna bogatstva.

„Mi smo veoma zainteresovani za obnovu starog prijateljstva i savezništva, ali ne i za kolonijalni status Srbije kojoj se otima deo teritorije i drugi nacionalni resursi. Onako kako je nesrećni narod, doveden autobusima na silu da prisustvuje još jednoj samopromociji predsednika Srbije, na Kalemegdanu aplaudirao Makronovim rečima o dve države – Srbiji i Kosovu, tako očito Vučić zamišlja da sprovede ideju priznanja nezavisnosti Kosova i razgraničenja izmedju dve nezavisne države, a da za to dobije aplauz. Od kada se aplaudira za izdaju i veleizdaju?“, napisao je Obradović u izjavi.

Naveo da je on „otvoren za resetovanje i poboljšanje odnosa sa nekadašnjim zapadnim saveznicima“ iz Prvog i Drugog svetskog rata, uprkos NATO bombardovanju Republike Srpske 1995. i SRJ 1999. godine, jer uvek postoji prostor da se vrate stara savezništva.

„Nama velike zapadne države ne treba da budu neprijatelji, moramo da otkrijemo kada smo i kako od saveznika postali neprijatelji i da klatno naših odnosa vratimo na stranu savezništva. Srbi su najveći narod i država na Balkanu i pitanje je kako su izmedju nas i Hitlerovih saveznika iz Drugog svetskog rata na Balkanu – izabrali njih. Treba da učinimo sve što je do nas da se to promeni, ali za prijateljstvo i savezništvo medju narodima i državama su potrebne dve strane“, dodao je on.

Obradović je napisao da sadašnja spoljna politika Srbije služi da bi američke, francuske, nemačke, ruske ili kineske firme dobile unosne poslove u Srbiji i eksploatisale prirodna i privredna bogatstva.

„To nije u našem ekonomskom interesu, već isključivo u službi očuvanja aktuelne vlasti. Ako nas svako milovanje po glavi našeg predsednika od strane svetskih državnika, košta u našoj rudi, vodi, zemlji, infrastrukturi ili novim finansijskim zaduženjima, onda je to za nas preskupo i nije u našem nacionalnom i državnom interesu“, ocenio je lider Dveri.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    E, da. Sve je ovo što si rekao tačno i iza svega stoje argumenti.Problem Dveri je što je u vezi sa ostatkom opozicije,koja je već bila na vlasti i pokazala i dokazala da nije Srpska (osim DSS)i da je još gora od sadašnje vlasti.Tu si se iskompromitovo moj Obradoviću.Makron nije niti veliki niti je Francuska sa takvim liderima kao on velika, već je samo bijedna kolonija ujedinjenog modernog,globalnog fašizma, najveće nesteće današnjeg svijeta.Tog istog Vučića na proslavi 100 godona velikog rata u Parizu sjeli su u zadnje redove,van dometa kamere,a presjednika ratom otete lažne države u prvi red.To je sramota koju častan i pošten čovjek nemože sebi dozvoliti.To samo po sebi govori u kakvu Evropu nas gura ovaj Vučić.U Beogradu je držao ruku na srcu i kazao mu da je za njega naše oteto kosovo posebna država.Da ne znamo da je Francuz, na osnovu ponašanja bi slobodno mogli reći da je Amerikanac.Sruše ti sve od čega ti narod živi i otmu teritoriju i daju je drugima i onda ti kažu da su to uradili u tvome interesu.Zna narod Obradoviću sve ovo što ti hoćeš da mu kažeš, ali je sluđen i zbunjen, pritisnut mukom i patnjom u razvaljenoj , raskomadanoj i opljačkanoj državi.Živimo u užasnom vremenu gdje su (čast i poštovanje izuzetcima)diplomate i ministri lažovi i gadovi, prevaranti, podlaci i lopovi i izdajnici svoga roda i plemena, države i naroda.Kosovo je naše i ratom je na silu oteto i tu nema šta da se pregovara.U Srbiji živi svijet(druga Srbija koja je protiv svega što je Srpsko) koji bi tvoju i moju i našu Srbiju popio u čaši vode da može.Iz njihovih redova se bira vlast i kreira po diktatu kontrolisani haos.Mi smo to.Kontrolisani haos.

Napišite komentar