Obradović (Dveri) o Vučićevoj najavi septembarskih izbora: Prvo ostavke i nestranačka vlada

Lider Dveri Boško Obradović ponovio je danas stav svog pokreta o neophodnosti formiranja prelazne vlade, oslobadjanju medija i stvaranju uslova za poštene izbore.

On je to izjavio povodom nagoveštaja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućim vanrednim izborima u septembru.

„Očito je da vlast ima ideju ukidanja Skupštine i političkog i medijskog života preko leta, pa da se tako ide na izbore što pre u septembru dok im rejting nije potpuno pao, a pada konstantno“, rekao je on za Danas.

Prema njegovim rečima, cilj im je da se izvuku od odgovornosti za sve što su radili 10 godina, preneo je Danas na svom sajtu.

Obradović je kazao da vlastima to ne sme da bude dozvoljeno.

„Zato idemo redom. Prvo skupštinska rasprava, pa ostavka kompletne Vlade Srbije, pa prelazna vlada nestranačkih ličnosti, pa oslobađanje medija i stvaranje uslova za poštene izbore, pa da vidimo koji izbori su kad: republički, pokrajinski i lokalni“, kazao je on.

Vučić je ranije danas rekao da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić neće biti smenjen, što je jedan od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“, ali da postoji mogućnost da cela Vlada Srbije bude smenjena, a da novih izbora bude u septembru.

„Za izbore ste. Obaveštavam narod 26. maja da idemo na izbore. To znači izbori najkasnije u septembru. Samo što vi nećete da birate koji će izbori da idu ovako i onako, jer ovo nije fontana želja“, kazao je Vučić.

Posle dve masovne tragedije, u beogradskog školi „Vladislav Ribnika“ i selima oko Mladenovca na proteste su pozvali Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front /Ne davimo Beograd, Zajedno i Stranke slobode i pravde/, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Ujedinjeni sindikati Sloga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.