U trendu

Obradović (Dveri): O zapadnom ultimatumu da se izjasne i SPS, SSP, PUPS, SDPS

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas sve parlamentarne političke stranke u Srbiji da se izjasne o evropskom predlogu za „normalizaciju odnosa Srbije i Kosova“.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da se o dokumentu koji po njegovim rečima, vodi priznanju lažne države Kosovo, nisu izjasnili Socijalistička partija Srbije (SPS), Stranka sloboda i pravde (SSP), Jedinstvena Srbija, PUPS, Pokret socijalista i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS).

„Znamo ko se izjasnio protiv kapitulacije države Srbije i predaje Kosova i Metohije separatistima u Prištini: koalicija NADA, Srpska stranka Zavetnici, Srpski pokret Dveri, Narodna stranka, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta. Znamo i ko je saglasan sa zapadnim ultimatumom: Vuk Drašković, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, Vesna Pešić, Pavle Grbović, Nebojša Zelenović i Dobrica Veselinović“, naveo je Obradović.

Ocenio je da lideri SPS i SSP, Ivica Dačić i Dragan Đilas „znaju da su njihovi birači protiv izdaje Kosova, ali da ne smeju da kažu ono što njihova stranačka baza zaista misli“.

„Možda grešim. Zato pozivam sve parlamentarne političke stranke i njihove lidere da se izjasne o francusko-nemačkom sporazumu koji je sada javno objavljen dokument i koji je predsednik Republike prihvatio, prema rečima evropskog zvaničnika Borelja koje Vučić nikada nije demantovao. Vreme je da se prebrojimo i da znamo ko je na kojoj strani. Vreme je da znamo ko je za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, a ko je za kapitulaciju i predaju“, naveo je lider Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.