U trendu

Obradović: Dveri ostaju otvorene za razgovore o zajedničkom izlasku na izbore

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da taj pokret, koji neće biti deo Udružene opozicije Srbije, ostaje otvoren za razgovore o zajedničkom nastupanju na predstojećim izborima.

„Ostajemo otvoreni za razgovore o zajedničkoj listi za gradske izbore u Beogradu i zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, dok za vanredne parlamentarne izbore treba razmotriti da li je bolje ići u jednoj ili dve kolone“, kazao je Obradović za dnevnik „Danas“.

Obradović je istakao da to što njegov pokret, koji je bio deo Saveza za Srbiju (SzS) iz kojeg nastaje Udružena opozicija Srbije, neće biti deo nove organizacije ne znači da su se razišli sa članovima SzS, već da „različitim putevima nastavljaju ka istom cilju“.

„Mi smo postali deo SzS zbog programa u 30 tačaka i nismo želeli da ulazimo u neki novi politički savez bez jasnog programa. Ostajemo verni programu od 30 tačaka i nastavljamo dalje samostalno, a siguran sam da ćemo tehnički saradjivati i u budućnosti“, rekao je Obradović.

Komentarišući izjavu funkcionera Dveri Ivana Kostića koji je kazao da taj pokret ne ulazi u novu organizaciju zbog pitanja Kosova, Obradović je izjavio da Dveri ne mogu da budu deo političkog saveza koji nema jasan stav po tom pitanju.

„Danas nam je preko potreban jedan zajednički ustavobraniteljski pokret za odbranu Kosova i po ovom pitanju želimo saradnju sa svima u Udruženoj opoziciji Srbije, kao i opoziciji van nje, ali i sa pristalicama vladajućih stanaka koje ne žele da se odreknut dela državne teritorije i ne slažu se sa politikom njihovih rukovodstava koja vodi ka priznanju kosovske nezavisnosti uz nekakvu sramnu kompenzaciju“, naglasio je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.