Obradović: Dveri poštuju stav crkve i patrijarha o Kosovu

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je za njegovu stranku „takozvani“ unutrašnji dijalog o Kosovu koji je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić završen nakon izjave patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja koji je, kako se navodi, rekao da se Kosovo i Metohija ne smeju ni predati ni pokloniti, kao i da ono što je silom oteto, mora biti vraćeno.

„Posle ovih Patrijarhovih reči, iza koji stojih viševekovno iskustvo SPC, nema šta da se ni doda ni oduzme. Posle Patrijarha se ne govori i smatramo da je ovim Vučićev pokušaj lažnog dijaloga i okončan“, navedeno je u Obradovićevom saopštenju.

Predsednik Dveri je poručio da se ne može voditi dijalog o sopstvenoj državnoj teritoriji i da je sve što je imalo da se kaže na tu temu zapisano je u Ustavu.

„Druga je stvar ako neko želi da menja Ustav i po nagovoru stranih centara moći definitivno predaje Kosovo i Metohiju u ruke Šiptara. Ako je to ideja Aleksandra Vučića, a jeste od trenutka potpisivanja antiustavnih briselskih sporazuma, sada postaje veoma interesantno ko je sve spreman da mu pomogne u ovom naumu njegovih stranih nalogodavaca“, kazao je Obradović.

Dodao je i da se „Dveri drže patrijarhovih reči i staju na stranu svoje Crkve protiv koje su se sada podigli mnogi koji verno služe interesima Zapada i aktuelne vlasti u Srbiji“.

„Ako Sveti Sinod i Sabor arhijereja SPC ostanu pri Patrijarhovom stavu – ne sumnjamo da će protiv Crkve ustati i nemački djak Aleksandar Vučić koji se već izjasnio da Srbi treba da menjaju svest. I to će biti dobro i dragoceno jer će i na taj način pokazati svoje pravo lice“, zaključio je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.