Obradović (Dveri): Pozdravljam formiranje ujedinjene opozcije ali to nije dovoljno

Predsednik Dveri Boško Obradović saopštio je danas da pozdravlja formiranje ujedinjene srpske opozicije od svih političkih činilaca koji su bojkotovali izbore na svim nivoima, ali, prema njegovoj oceni, to nije dovoljno.

„U najširi opozicioni front za opstanak države potrebno je da udju i ugledni intelektualci, javne ličnosti i svi gradjani koji su protiv aktuelne vlasti, pa i oni medju dosadašnjim pristalicama vlasti koji vide kuda vodi ovaj put kojim je vlast krenula“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da nije vreme za bilo kakve političke podele i ideološke razmirice i da je potrebno ujedinjenje kompletne opozicione javnosti oko pritiska na vlast kako bi se došlo do prelazne, tehničke Vlade stručnjaka i potpuno novog Kriznog štaba koji bi se bavio zaustavljanjem daljeg širenja zarazne bolesti i saniranjem posledica po domaću privredu.

„Novi Krizni štab i nova, prelazna Vlada su pitanje spasa naroda i države. U ovoj prelaznoj Vladi treba da budu samo nestranački stručnjaci, bez bilo koga od lidera sadašnje vlasti i opozicije i njen zadatak, izmedju ostalog, treba da bude oslobodjenje medija i priprema uslova za slobodne i poštene izbore za devet meseci“, dodaje Obradović.

Obradović je istakao da će na sutrašnjoj konferenciji za medije u Čačku predstaviti predlog „Sporazuma izmedju vlasti i opozicije o prevazilaženju aktuelne političke krize u Srbiji“.

„Bez novih i pravih pregovora izmedju vlasti i ujedinjene srpske opozicije stvari će biti samo još gore i taj negativan scenario treba izbeći novim vanrednim izborima na svim nivoima, jer je neodrživa politička situacija da niti na jednom nivou parlamentarizma u Srbiji nema opozicije u skupštinama“, naveo je Obradović.

On je ocenio da Srbija „klizi“ u anarhiju i raspad države.

„Demokratija je umrla, izbori su laž do te mere da se ne zna ni prava izlaznost, a kamoli pravi rezultati, vlast lažira čak i broj novozaraženih i umrlih. Vlastodršcima i lekarima u Kriznom štabu više niko ne veruje niti bilo kome mogu biti autoritet. Gradjani su prepušteni sami sebi“, naveo je Obradović u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.