Obradović: Dveri protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, ko to zagovara taj je za rat

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da taj Pokret ne prihvata ultimatum da Srbija mora da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji.

„Kao istinski nacionalan i državotvoran, a to znači i istinski evropski, pokret Dveri ne prihvata zapadni totalitarizam u vidu ultimatuma da priznamo Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji“, rekao je Obradović u autorskom tekstu u Politici.

Dodao je da „onaj ko zagovara primenu protivustavnog i kapitulantskog francusko-nemačkog sporazuma i uvođenje sankcija Rusiji, taj je za političku nestabilnost i rat“.

Ocenio je da, „oni koji se zalažu za sankcije ne samo da su za rat nego su suštinski atievropski i antimirovni politički glasovi koji služe samo ratnohuškačkim initeresima SAD i NATO“.

„Upravo suprotno, Srpski pokret Dveri ja za mir, kako u Ukrajini, tako i u čitavoj Evropi, koja treba da gleda svoje evropske interese, a ne da služi američkim. A jedan od najvećih geostrateških evropskih interesa je saradnja sa Rusijom, kako energetska i ekonomska, tako i politička i bezbednosna“, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, „Evropa se danas deli na ratnu opciju i mirovnu Evropu“.

„Projekat EU je nastao kao najveća mirovna inicijativa posle Drugog svetskog rata, a sada se dovodi u pitanje podrškom jednoj strani u ratnom sukobu u Ukrajini“, naveo je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.