U trendu

Obradović (Dveri): Savez za Srbiju neće na pregovore sa SNS, ni na izbore u martu

Opozicioni Savez za Srbiju (SZS) neće pristati na pregovore s vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS) o učešću na izborima koji bi trebalo da budu u martu, već smatra da ih treba odložiti za jesen iduće godine.

To je danas u Vranju novinarima izjavio Boško Obradović, predsednik pokreta „Dveri“ i član Predsedništva SZS. 

Dodao je da taj stav neće promeniti ni posredovanje nove delegacije Evropskog parlamenta, čiji je dolazak najavljen za iduću nedelju.

„Jasno smo poručili predstavnicima Evropskog parlamenta da je, što se nas tiče, svaki razgovor o izborima koji su planirani za mart iduće godine, završen; mi smo duboko u kampanji bojkota i mi na te izbore sigurno nećemo izaći“, rekao je Obradović.

Izjavio je da se Savez za Srbiju neće odazvati na poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković za dijalog „zato što Maja Gojković nema nikakav kredibilitet da bude bilo šta u ovoj državi, a kamoli nekakav posrednik izmedju vlasti i opozicije“.

Obradović je rekao da „jedino o čemu može da se razgovara s vlašću u Srbiji i s bilo kojim medjunarodnim posrednikom, jeste pomeranje izbora za jesen sledeće godine, a da se pre toga s vladajućom strankom postigne sporazum o uslovima za fer izbore koje bi trebalo da omogući prelazna tehnička vlada s ministrima i iz redova opozicije“.

Obradović se s novinarima sastao ispred renovirane zgrade pozorišta „Bora Stanković“, čiji je jedan zid prekriven oslikanom ciradom, te je rekao da „tako izgleda vlast Srpske napredne stranke poslednjih osam godina: spolja blještavo, odštampano, zanimljivo, obećavajuće, idealno, a iza praznina, ništavilo, propast“.

„Razvaljene su institucije, i drzava, i mediji, i izbori, i kompletan društveno-politički život u Srbiji. Zato je bojkot (izbora), zato što sve što mi živimo poslednjih osam godina, nije normalan život, nije ni normalan politički život“, ocenio je Obradović.

Obradović je rekao da, dok predstavnici opozicije ne mogu da dodju do televizijskih termina, „sve vreme paralelno teče kampanja protiv svih lidera opozicije koja traje 24 sata dnevno na svim režimskim medijima“ i ocenio da „Srbijom ne vlada politička partija, već politička mafija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.