Obradović (Dveri): Tri nova ministarstva su tri nove šarene laže

Predsednik Srpskog pokreta „Dveri“ Boško Obradović ocenio je danas da se Ministarstvo za porodicu i demografiju i Ministarstvo za brigu o selu ne uvode zato što je vlast shvatila njihov značaj, već što su im istraživanja javnog mnjenja pokazala da su im to „dve najslabije tačke“, a da „po tom pitanju ništa nisu uradili za devet godina na vlasti“.

„Onima koji se za gotovo deceniju na vlasti nisu setili porodice, sela i društvenog dijaloga, teško se može verovati da sada imaju iskrene namere. Da sam narodni poslanik danas bih u Narodnoj skupštini podigao obe ruke za predlog novog Zakona o ministarstvima, jer se prvi put formiraju dva ministarstva o kojima Srpski pokret ‘Dveri’ govori od svog ulaska u politiku“, navodi Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović ocenjuje da to što su se dosadašnji ministri bez portfelja koji su se bavili ovim temamaiz Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije dokaz da SNS nije stalo do ovih tema, odnosno da su služila za „potkusur u partijskoj podeli kolača u Vladi (Srbije)“.

On je naveo i da je Ministarstvo za (ljudska i manjinska prava i) društveni dijalog, čije formiranje je takodje najavljeno, „najobičnija farsa“, uz ocenu da vladajuća Srpska napredna stranka „ne zna šta je dijalog, mrzi demokratiju i drugačije mišljenje“.

„Biće vrlo teško poverovati da su sada najedanput spremni za bilo kakav društveni dijalog, jer za njih je (predsednika Srbije Aleksandra) Vučićev monolog početak i kraj svake društvene vrednosti“, dodaje Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.