U trendu

Obradović (Dveri): Vlast se plaši skupštinske rasprave o protivustavnom sporazumu

Lider srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je nakon današnjeg sastanka opozicionih poslaničkih klubova, da je vladajuća većina bukvalno ukinula rad Skupštine Srbije, jer se plaši rasprave o sporazumu o Kosovu.

Obradović je za agenciju Beta rekao da je redovno prolećno zasedanje počelo pre više od mesec dana, a sednice nema iako u skupštinskoj proceduri čekaju brojne inicijative i vlasti, i opozicije.

„Sve stoji jer se vlast plaši rasprave o protivustavnom i kapitulantskom francusko- nemačkom sporazumu koju ne mogu izbeći. To je sada najpreča tema i besmisleno je da imamo bilo koju skupštinsku sednicu pre ove na temu Kosova i Metohije. Zato nemamo nikakvu sednicu već toliko dugo, niti je bilo šta u najavi“, rekao je Obradović.

On je naglasio da se protiv ovakvog „ubijanja“ srpskog parlamentarizma i obesmišljavanja rada najvažnijih državnih institucija opozicija može izboriti samo zajedničkim snagama.

„Bez obzira na sve naše ideološke i političke razlike, opozicija treba da sarađuje u borbi za povratak elementarnog redovnog rada Narodne Skupštine i normalne parlamentarne debate. Srpski pokret Dveri i naša poslanička grupa će se uvek odazvati ovim povodom, a prošli put smo bili inicijator i domaćin jednog takvog sastanka“, rekao je Obradović za Betu.

U Skupštini Srbije na inicijativu Zeleno-levog poslaničkog kluba održan je sastanak opozicionih poslanika povodom, kako je navedeno „brutalne zloupotrebe ove institucije“, a sastanku su se, prema rečima predsednika tog kluba Radomira Lazovića odazvale sve opozicione grupe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.