U trendu

Obradović (Dveri): Vučić sve više okreće leđa Rusiji, patriote da se ujedine u otporu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je uveren da vlasti predvođene predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „sve više okreću leđa Rusiji i da stvari ne idu u dobrom pravcu“.

„Ostalo je još samo da pod pritiskom Zapada uvedemo sankcije Rusiji pa da naši međusobni odnosi krenu jednim potpuno pogrešnim i štetnim smerom koji nas vodi u to da nas Rusija proglasi neprijateljskom zemljom i da ugrozimo brojne ekonomske i energetske oblike saradnje, a posebno odbranu Kosova i Metohije“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Kako je ocenio, „to što je Zapadu trenutno važnije da naša vlast pristane na kapitulaciju u formi francusko-nemačkog sporazuma o KiM, ne znači da Zapad paralelno neće pojačavati i pritiske po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, što već i vidimo ovih dana“.

„Svedoci smo i medijskih priprema za uvođenje sankcija u formi optuživanja Rusije da stoji iza demonstracija u Beogradu, po NATO modelu Mila Đukanovića koji je svojevremeno u Crnoj Gori za svaki otpor vlasti optuživao Rusiju da stoji iza toga“, rekao je Obradović.

On je naglasio da „pogrešna politika aktuelne vlasti po oba ova pitanja predstavlja najvažniji spoljno-politički izazov pred kojim se nalazimo u ovoj godini“.

„Sve srpske patriote treba da se ujedine u još jačem otporu sve otvorenijim namerama vlasti da napravi ove dve kardinalne greške po interese srpske države i naroda“, pozvao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.