U trendu

Obradović (Dveri):Odbacujemo predlog SSP za uvođenje sankcija Rusiji, to je zalaganje za rat

Lider pokreta Dveri Boško Obradović odbacio je predlog Stranke slobode i pravde za uvođenje sankcija Rusiji, koji će danas biti na dnevnom redu skupštinskog Odbora za spoljne poslove i ocenio da oni koji se zalažu za sankcije Rusiji ne samo da su za rat, nego su antievropski i antimirovni politički glasovi koji služe ratnohuškačkim interesima SAD i NATO-a.

Naveo je da je svet iznova postao multipolaran i da, pored kolektivnog Zapada, postoje i druge velike svetske sile.

„Zapadnjaci u Srbiji ne priznaju ovu realnost i kolaps politike sankcija protiv Rusije kojoj se nije pridružila većina čovečanstva, kao što neće da vide civilizacijski kolaps Zapada koji sve više postaje antihrišćanski, antiporodični, antiljudski u svojim transhumanim agendama koje pokušava da nametne ostatku sveta“, ocenio je Obradović u saopštenju.

Dveri, dodao je, ne prihvataju „zapadni totalitarizam u vidu novih ultimatuma“, kao što je priznanje nezavisnosti Kosova i uvođenje sankcija Rusiji.

„Onaj ko zagovara primenu protivustavnog i kapitulantskog francusko-nemačkog sporazuma i uvođenje sankcija Rusiji, taj je za političku nestabilnost i rat. Upravo suprotno, Srpski pokret Dveri je za mir, kako u Ukrajini tako i u čitavoj Evropi, koja treba da gleda svoje evropske interese, a ne da služi američkim. A jedan od najvećih geostrateških evropskih interesa je saradnja sa Rusijom, kako energetska i ekonomska tako i politička i bezbednosna“, naveo je Obradović.

On je ocenio da će u Evropi doći do geopolitičkih promena u kojima Brisel „neće više odlučivati kako će se živeti u svim evropskim državama“ i da će u takvoj Evropi „Srbija imati svoje mesto“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.